יום שלישי, 29 בנובמבר 2011

שרפתם סיר? ככה תנקו אותו

הנה סיר שנשרף לי לאחרונה, כשניסיתי להכין ריקוטה לפי המתכון הזה של "בצק אלים". סקסי.


עזבו את זה שהריקוטה יצאה מגעילה בטירוף ושום ניסיונות תיקון באמצעות תבלינים לא עזרו והיא עמדה שבוע במקרר ועדיין התעקשתי לאכול ממנה מתוך עיקרון. הייתי צריכה גם לנקות את הבושה מהסיר.
איך עושים את זה? אני שמחה ששאלתם.

ממלאים קצת מים בסיר (נגיד, עד השליש. או עד קו הלכלוך הגבוה ביותר), שמים בפנים כף או שתיים של אבקת כביסה. מעמידים את הסיר על הכיריים, מביאים את המים לרתיחה ומכבים את האש. נותנים לסיר לעמוד ללילה ולמחרת מנקים בעזרת ברזלית. הלכלוך אמור לרדת בקלות יחסית והסיר יוצא נקי (אחרי זה, כמובן, כדאי לשטוף אותו טוב טוב משאריות אבקת הכביסה).

אמנם, הסיר לא ייצא יפה ומבריק כמו כשקניתם אותו והתחתית שלו עשויה לשאת עדות אילמת למאורע. אבל זה דווקא דבר חיובי - ככה תלמדו לשים לב לריקוטה שלכם, במקום לחפש מסקרות באיביי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה