יום שבת, 11 ביוני 2011

צרכנות נבונה - מבשלים בבית: בורקס בטטה וגבינת עזים

גבינת עזים היא אחד המאכלים האהובים עליי, אוור! כאילו, מה יכול להיות רע בגבינה סופר משמינה? התשובה פשוטה - כלום.

הנה מתכון מגניב, שממש קל להכין בבית ושמשלב בין הגבינה המופלאה הזאת לבין שני דברים אהובים נוספים - בצק משמין ובטטות. למתכון הזה דרושים 3 מצרכים - בצק עלים קפוא, 3 בטטות גדולות וגליל של גבינת עזים. בעצם, צריך גם ביצה טרופה. אז 4 מצרכים.

בצק עלים בא באריזת גליל של 1-1.25 קילו. אין לי תמונה, אבל די קל למצוא אותו באזור של הקפואים בסופר. אין לי העדפה לסוג מסוים, כי הכול נראה לי די אותו הדבר. קנו את הזול ביותר.
קודם כל, צריך להפשיר את הבצק. או שמניחים אותו ללילה במקרר או לכמה שעות מחוץ למקרר. בלי לגעת, בלי לפתוח. פשוט תנו לו לשכב בצד. אחרי שהוא הפשיר, פותחים את האריזה ומגלגלים את הבצק, כך שיש לכם רצועה ארוכה של בצק ששוכבת לה על השיש (הצד התחתון שלו, זה שנוגע בשיש, מוגן בניילון, ככה שזה נוח מאוד לעבוד אתו).
ועכשיו, חותכים בו 3 פסים לאורך והמון פסים לרוחב. ככה ייצאו בורקסים בגודל סבבה.



לאחר שהבצק הפשיר, מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לריבועים קטנים. מפזרים קצת שמן ומלח אופים בתנור שחומם מראש ב-190 מעלות בערך 25 דקות, עד שהריבועים רכים אבל לא שרופים (!!!). להשגיח!




לוקחים את גליל גבינת העזים וחותכים אותו לעיגולים. מסדרים על כל פיסת בצק קצת בטטה וחצי עיגול גבינת עזים. אפשר גם להוסיף עוד גבינה, שום דבר רע לא יכול לצאת מזה.




עכשיו מקפלים את הבורקסים.
בשלב הראשון, מצמידים יחד שני קצוות מנוגדים של פיסת הבצק. הבצק אמור להיות דביק,
כך שהם יידבקו בקלות.




אחר כך מקפלים את שני הקצוות האחרים ומורחים את הבורקסים בביצה טרופה.
אם אין לכם מברשת, פשוט קחו מגבת נייר, תמעכו אותה ותמרחו את הביצה בעזרתה
(פטנט שלמדתי מחבר של חברה. תודה גיא).



אופים בתנור ב-180 מעלות  בערך 20 דקות, עד שהם נראים מוכנים. ככה.



ברור שהשיטה הזאת יכולה לעבוד עם כל בורקס שתרצו להכין, בכל מילוי אפשרי. ירקות, גבינות, רוטב עגבניות, כבד קצוץ, הכול הולך. מה שחשוב הוא להקפיד על הכנה מוקדמת של המילוי, כי האפייה של הבורקסים בתנור לוקחת כולה 20 דקות וזה לא מספיק כדי שהמילוי יתבשל כמו שצריך.

2 comments:

  1. אין לי כוח ממש להכין עוד בטטה בתנור, אפשר להשתמש רק בגבינת העזים?
    את יודעת אולי באיזה גבינה משתמשים בבורקסים קלאסיים?
    בנוסף, אין לי נייר אפייה, אפשר להשתמש בנייר כסף או שזה ידבק?

    השבמחק
  2. ובכן, כמו שכתבתי בתחתית הפוסט, אפשר להשתמש בכל דבר כמעט, כל עוד הוא מוכן מראש.

    את יכולה להכין תערובת של גבינות (בולגרית, גבינה צהובה כמו טל העמק, עזים, פטה, קממבר, גבינה כחולה כלשהי). אפשר להכניס רק שתיים, אפשר גם יותר. בסך הכול, כשדוחפים מלא גבינה לתוך בצק, התוצאה כנראה תהיה מוצלחת.

    אפשר גם לערבב את הגבינות עם קצת רסק עגבניות, לשיפור הטעם. אולי גם לקצוץ פנימה קצת עשבי תיבול, אם יש בבית.

    אני מניחה שבבורקסים "קלאסיים" את מתכוונת לאלה מהסופר. התשובה היא שאין לי מושג ואני מעדיפה גם לא לדעת.

    נייר כסף יגן על התבנית מהדבקה. את יכולה למרוח עליו טיפה שמן בעזרת מגבת נייר, ליתר ביטחון.

    בהצלחה,
    אירה.

    השבמחק