יום רביעי, 4 במאי 2011

צרכנות נבונה - מבשלים בבית: קרוטונים

קרוטונים הם דבר נפלא. טעימים וקראנצ'יים, משדרגים כל סלט ומרק ואם הם לא מוחבאים טוב, מהווים חטיף בפני עצמם. אז למה לעזאזל הם עולים בערך 18 ש"ח לחבילה? למה? הם עשויים מזהב? במחיר של חבילת קרוטונים אחת אפשר לקנות מצרכים להכנת ערימה ענקית של עוגיות, שתשמח את החבר, השותפים והשכנים גם יחד. נמאס מהעושק, אני מכינה קרוטונים בבית.

מצרכים הכרחיים
פרוסות של לחם לבן ישן (הערות: 1. ישן זה לא אומר מעופש למוות. 2. אני מניחה שאפשר להשתמש גם בלחם מסוג אחר ולא רק לבן פשוט, אבל לא ניסיתי את זה מעולם, אז על אחריותכם).
שמן זית
מלח

מצרכים אפשריים משדרגים
שום גבישי/טרי וכתוש
פפריקה מתוקה/חריפה
טימין
שמיר מיובש
כוסברה טחונה
גבינת פרמזן מגוררת (היא מלוחה בעצמה ולכן כדאי לבדוק שלא יוצא מלוח מדי)

זה מתכון בסיסי למדי שקשה מאוד לפשל בו:
  1. חותכים את הלחם לריבועים בגודל שבא לכם אחר כך להכניס לסלט (אני חותכת די גס, כי אין לי כוח להקפיד. אפשר גם לעבד אותו לפירורים במעבד מזון ולאפות אותם ואז להשתמש בהם בכל מצב שבו הייתם משתמשים בפירורי לחם. כמו לציפוי שניצל או בפשטידה). כמות הלחם היא פועל יוצא של כמה לחם יבש וישן יש לכם בבית. אני תמיד מנצלת את ה"נשיקה" של הלחם, שאי אפשר באמת להכין ממנה כריך. אפשר להשתמש גם בשאריות חלה שאינה טרייה כביום האתמול.
  2. לאחר החיתוך, מניחים לריבועים להתייבש קצת באוויר הפתוח. אפשר על מגש, אפשר בקערה, אפשר ישירות על השולחן (הנקי) זה לא באמת משנה.
  3. בקערה גדולה, מערבבים שמן זית ותבלינים. אין פה ממש כמות מדויקת. צריך לשים מספיק כדי שהשמן יוכל לצפות לפחות באופן חלקי את כל הקרוטונים.
  4. שופכים את ריבועי הלחם לתוך הקערה ומערבבים טוב בעזרת מרית, עד שכל הריבועים מצופים.
  5. מעבירים לתבנית (עם נייר אפייה) ומכניסים לתנור לבערך 8 דקות בחום של 180 מעלות. לצורך העניין, גם טוסטר אובן עובד מצוין. אופים עד שהלחם מזהיב ונראה כמו קרוטונים. אם צריך עוד זמן בתנור, לכו על זה, אבל חשוב להשגיח שהקרוטונים לא יישרפו, כי זה די מבאס לזרוק אותם לפח.
  6. אחרי האפייה, מקררים את הקרוטונים ומעבירים לקופסה אטומה. אחרת הם יתפסו לחות וגם זה יבאס אתכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה